Παρασκευή 26 Ιουνίου 2020

ΌΤΙ ΥΠΆΡΧΕΙ ΜΈΣΑ ΜΟΥ



Εκτιμώ τους ανθρώπους που έχουν να πουν κάτι με σαφήνεια. Τους φίλους που δεν επιδίδονται σε ανόητες κριτικές, σε εγωιστικές παρορμήσεις. Δυστυχώς δεν προλαβαίνω την αντιπαράθεση προτού φτάσει στα άκρα. Μερικοί είναι απίστευτα εγωπαθείς, εγωκεντρικοί και ξερόλες. Να τους χαίρεστε.

Καθένας ασχολείται με ότι του ταιριάζει. Πλουραλισμός. Μια έννοια που αρμόζει απόλυτα στον καιρό μας. Άμα κοιτάξεις στις οθόνες θα δεις πως αυξήθηκαν οι κανονικοί εραστές. Αυτό θα πει ανωμαλία στο σύστημα.

Πάντως οι σημερινοί άνθρωποι έρχονται και φεύγουν πολύ εύκολα από κοντά μας. Μου φαίνονται όλοι πολύ βιαστικοί. Κάτι ψάχνουν σε μας, σε μένα σε σένα, δεν το βρίσκουν, νόμιζαν άλλα, φεύγουν. Σαν χρυσοθήρες στο Ελντοράντο.

Αν ένας άνθρωπος βρεθεί κατώτερος από το ύψος του, νομίζω πως δεν επανέρχεται. [Είναι αυτό που λέμε, ξέπεσες στα μάτια μου.]

Ο εγωισμός είναι τελικά ελάττωμα ή προτέρημα; Σύμφωνα με του Δαρβινιστές είναι η μεγαλύτερη αρετή των ικανοτέρων. Στην δε φύση, ο εγωισμός σπάει καρύδια. Μου αρέσει που είσαστε καλοί εγωιστές.
Είμαστε όλοι ίσοι και έχουμε τα ίδια δικαιώματα στη ζωή. Το πιστεύετε αλήθεια αυτό;


Αλλά για να τονώσουμε και το ηθικό των εναπομεινάντων, θα πρέπει να ρισκάρουμε την άποψη πως, ο ανθρώπινος πολιτισμός ποτέ δεν έχει φτάσει στο σημερινό επίπεδο. Άποψη που πρέπει να δεχτούμε αξιωματικά και Ιστορικά τεκμηριωμένη. Όλοι οι προηγούμενοι πολιτισμοί ήταν χειρότερα άγριοι, χειρότερα βάρβαροι ακόμα και ο λεγόμενος μέγιστος τρόπος ζωής των αρχαίων Αθηναίων.

2 σχόλια:

  1. Διαφωνώ έντονα ότι στην σημερινή εποχή επανερχόμαστε στους κανονικούς εραστές. Ούτε κατά διάνοια. Εραστής είναι κάτι άλλο, κάτι μεγάλο, κάτι ανατρεπτικό. Αν είναι πραγματικό. Σήμερα γεμίσαμε λεκτικούς και συνάμα virtual εραστές.

    Επίσης διαφωνώ ότι οι προηγούμενες φάσεις κοινωνίας ήταν πιο άγριες. Δεν μπορώ να δω που διαφέρει η εποχή π.χ. του Α' παγκ. πολέμου από την εποχή των σταυροφόρων; Το αντίθετο.
    Η δε σημερινή φάση της κοινωνίας έχει ξεπεράσει ακόμα και τον Ταμερλάνο σε σκέψεις μαζικής καταστροφής. Απλά και ωμά. Μη βλέπεις που δεν το έχει κάνει ακόμα. Όμως το επεξεργάζεται.
    Καλησπέρα Κώστα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μίλησα για ανωμαλία στο σύστημα με διάθεση σαρκασμού για τους κανονικούς εραστές! Όχι Τζον επιμένω όσο παλαιότερα τόσο πιο άγριοι ήταν οι άνθρωποι στο σύνολο της ιστορίας-εν πάση περιπτώσει, ένα τέτοιο συμπέρασμα αποθήκευσα μελετώντας εξήντα χρόνια την Ιστορία των ανθρώπων.

      Διαγραφή

ΤΡΑΓΟΥΔΑΚΙ ΓΙΑ ΕΥΠΛΑΣΤΟΥΣ ΕΡΩΤΕΥΜΕΝΟΥΣ 3

  ΤΡΑΓΟΥΔΑΚΙ ΓΙΑ ΕΥΠΛΑΣΤΟΥΣ ΕΡΩΤΕΥΜΕΝΟΥΣ   Τα σου΄πα μου΄πες μη μου λες Εμεις τελειώσαμε εχτές Μη μου τ΄αρνιέσαι Σε άλλους φίλους που θα πας...