Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου 2021

ΣΧΟΛΙΑ

 


  • όχι ακριβώς. Κοίτα, μ αρέσει που γεννήθηκα εδώ και που είμαι ή λέγομαι Έλλην - πιστεύω πως είναι σπουδαίο αν έχεις κάτι έστω λίγο από το ντιενέι αυτών των ανθρώπων. Ξέρεις όμως, γι αυτό που κουβεντιάζουμε, δηλαδή την μετωπική εμφάνιση των ανθρώπων και επειδή όλο αυτό επηρεάζει το είναι μας, σκέφτομαι πως θα μπορούσαμε ν αλλάξουμε όλοι το προφίλ μας και να γίνουμε ας πούμε μια φάτσα σαν του Πίτερ ο΄τουλ!
    Αυτοί οι Εγγλέζοι έχουν κάτι, μορφικά θέλουν να πιστεύουν πως είναι οι συνεχιστές των Ελλήνων-γι αυτό έχουν κλέψει τα όλα μας. Βέβαια είναι και πανέξυπνοι είτε μας αρέσει είτε όχι- πάντα έχοντας κατά νου να μιλάμε σε κάποιο επίπεδο διανόησης. Παγκόσμια όμως δεν ξέρω πόσο η μορφή έχει να κάνει με την αναγνώριση τουλάχιστον των στόχων του σύγχρονου ανθρώπου.

    Κοίταξε τώρα! εγώ μπορώ να συγκρουστώ με τον Επίκουρο, τον φιλόσοφο των ηδονών, να πω πως αρχή του κόσμου δεν είναι η ηδονή και θα το κάνω αν το συμπεραίνω. Σ αυτόν τον καινούργιο κόσμο που ζούμε ο Αϊνστάιν είναι μετριοπαθής, ο Μάρκ Ζούκερμπεργκ μεγαλοφυής. Κατά βάθος είμαι μετριοπαθής, ή επιεικής με τον άνθρωπο. Αίφνης δεν υπάρχει πια κανένας Αλέν Ντελόν, καμία Βουγιουκλάκη να απειλεί τη σοβαροφάνεια μας. Ξέρεις σου λέω μερικά πράγματα που σκέφτομαι κι αν δεν συμφωνείς εγώ είμαι εδώ για να τα κουβεντιάσουμε.

    Μου κάνει εντύπωση που οι άνθρωποι "τεχνάζονται", ενώ θα μπορούσαν απλά να τέρπονται με το φαγητό και την ιατρική τους περίθαλψη.

    Αν ας πούμε ο μελλοντικός άνθρωπος δε θα ζωγραφίζει πως σας φαίνεται;

    Ο εικονικός άνθρωπος δε θα έχει χρόνο να πάει σε μια δεξίωση χορού ας πούμε ή να παρακολουθήσει μια όπερα, τα διαστημικά ταξίδια, οι άλλοι τρόποι διατροφής, φαντάζεσαι έναν αστροναύτη να αναζητά ένα ουίσκι; τρομακτικός ο επόμενος κόσμος, τουλάχιστον για μας. θα παίζει κανείς κομπολόι;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΊΔΕΡΑ ΝΑ ΜΙΛΟΥΝ

    Να γράψω κάτι, βέβαια όχι αναγκαστικά αλλά ούτε επίτηδες. Τίποτε δεν με εκπλήσσει πια, τα περιμένω όλα, ακόμα κι αυτό ότι μεγάλωσα. Στην...