Δευτέρα 1 Αυγούστου 2022

Σ ΑΜΜΟΥΔΙΆ ΞΕΧΑΣΜΈΝΟΣ

 


 Ένα άδειο χαρτί είναι η ζωή μας, πως να το γεμίσεις;
Με τόσα συναισθήματα άπειρα αρχίζει ένας ακόμα Αύγουστος. Τι έχουμε να πούμε;τι έχουμε να φάμε; πατάτες. Πούτσες μπλε.
Αύγουστος ο μήνας των διακοπών Στην Αίγινα και αλλού, στην Πάργα, στο Καραβοστάσι, στα Κύθηρα, στη Μονεμβάσια και αλλού. Ξεχύθηκαν οι Έλληνες στις παραλίες Ήρθαν και πολλοί άλλοι. Άγγλοι, Γάλλοι, Γερμανοί. Οι Αλβανοί στο καβούκι τους, τρώνε το ζουμί τους. ΤΟ ΖΟΥΜΊ ΤΟΥΣ.
Ένα άδειο χαρτί είναι η ζωή μας Ή καλύτερα ένα λευκό χαρτί όπως η ψυχή μας: κατάλευκη. Αλλά που να καταλάβουν όσοι κυβερνούν, όσοι διαχειρίζονται τα κέρδη μας, πόσο αγνή είναι η ψυχή μας; και πως δεν τους χρωστάμε τίπτε; [τουναντίον μας χρωστάνε αλλά δε θα τα λάβουμε ποτέ]. Κι ακόμα μήπως καταλάβουν πως δεν τους ανεχόμαστε πια. Έφτασε ο κόμπος στο χτένι ή αντίθετα, κομπιάσαμε. Και δε χωράει πια, καμιά συγχώρεση. Μια κουβέντα παραπάνω και θα σπάσει, θα ξεχειλίσει το νερό. Θα γίνει συντρίμμια το γυαλί, θα βγουν κάποτε, έξω, στη στεριά, τα ψάρια.
Οι ζεστές μέρες τ Αυγούστου αρχίζουν. Η πνιγηρή ατμόσφαιρα διαδέχεται μια άλλη, πνιγηρή ατμόσφαιρα. Οι κάψες του Καλοκαιριού μας ορφάνεψαν ακόμα λίγο-μας αφάνισαν. Κάμποσοι γέροι στην παραλία απόκαμαν-συνταξιούχοι, χωρίς καμιά απόφαση ζωής.
Όλες οι παραλίες της Ελλάδας, μοιάζουν. Στ Αργοστόλι, στον Αρίλα, στο Πεταλίδι. Κούφιο νερό, σπασμένα καράβια, να μαι πέρα μακριά. Σ αμμουδιά ξεχασμένος. Έτσι να μαι.

2 σχόλια:

  1. Καταλαβαίνω, νιώθω, σέβομαι και συνυπογράφω την έντασή σου, Κώστα. Την νιώθω και εγώ και χιλιάδες άνθρωποι, που νιώθουν ξένοι και αποκλεισμένοι στον τόπο τους. Η έννοια "διακοπές", ιερή και αναγκαία, καθίσταται μακρινό όνειρο ή άπιαστη τολμηρή φαντασίωση αν θες. Γιατί δεν υπάρχει η παραμικρή δυνατότητα για αυτό.
    Μάς έμεινε μια υγεία να την παλεύουμε μην σωματοποιήσει το τρομερό μας άγχος και καούμε.
    Καλό μήνα φίλε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τζον καλημέρα. Φίλε οι διακοπές που ήταν τόσο εύκολες πριν κάμποσα χρόνια, τώρα για τους πολλούς φαντάζουν όνειρο.

      Διαγραφή

  Η Νεκρή Φύση είναι παράσταση και σύμβολο του απολύτως εφήμερου. Τα εικονιζόμενα προαναγγέλλουν έναν απελπιστικά περιορισμένο βίο. Οι κρεμα...