Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου 2023

ΕΧΕΙ ΣΗΜΑΣΊΑ ΠΟΙΟς ΛΈΕΙ ΤΙ;

 


Νομίζω πως η ανάγκη είναι μια απ τις φρικτότερες ιδιότητες που απέκτησε ο άνθρωπος της Δύσης. Εξ αιτίας της ανάγκης υποδουλώνει τα σπουδαιότερα συναισθήματα του. Γίνεται χαμερπής, χάνει την αυτοεκτίμηση του, υποδουλώνει την ελευθερία του σε συμβιβασμούς ανελέητους, ιδιαίτερα οικονομικούς που έχουν αντίκτυπο στην προσωπική του ζωή. Καλησπέρα αναγκασμένοι όλου του κόσμου.
Μεγαλώνοντας καταλαβαίνεις ποιοι σ αγάπησαν και ποιους αγάπησες σ αυτή τη ζωή; Δραματικό ερώτημα αν μας αγάπησε περισσότερο ο φίλος, ο αδερφός, η μάνα, η γυναίκα, προτού φτάσεις να πεις πως είσαι - ήσουν πάντα ένας εντελώς μόνος.
Όταν γνωρίζεις την ιδεολογία του άλλου, είναι δύσκολο να τον πιστέψεις ότι και να σου πει. Ειδικά όταν υπερασπίζεται περί του αντιθέτου.
Μου αρέσουν οι εταίρες σαν γυναίκες αλλά δε μ αρέσουν οι γυναίκες που απατούν τον άντρα. Άλλο το ένα κι άλλο τ άλλο θα μου πεις. Δικαίωμα σου, μπορεί να μη σου έδωσα να καταλάβεις.
Δείξε μου τον...τοίχο σου να σου πω ποιός είσαι. Αν είναι από τούβλα ή απο πέτρα ή απο τσιμεντόλιθο. Έχει σημασία ο τοίχος σου.
Ευτυχία τελικά είναι να μη σου σταθεί ψάρι στο λαιμό. Όσο μεγαλώνεις αλλάζουν τα ψάρια. Γίνονται πουλιά. Και η ευτυχία είναι ένα πουλί που πετάει πάντα, δε στέκεται πουθενά
Είναι σπουδαίο κάποιος να είναι συνετός στη ζωή αλλά πόσοι το κατορθώνουν.
Έχει σημασία ποιος λέει, τι;
Ανασκόπηση! πίσω στις δημοσιεύσεις σας, να δείτε πόσες βλακείες έχετε πει.
Στην ουσία, η εντύπωση που θέλουμε να δώσουμε προς τα έξω, είναι η καλύτερη, δυνατή. Είναι παράξενο που ακόμα και ο πιο φτωχός, έχει αυτή την περηφάνια. Γιατί άραγε κρύβουμε τη φτώχεια μας; Τι μας ωθεί να δείξουμε μια ανωτερότητα; Είναι αυτό δείγμα πολιτισμού;
Έβλεπα τον εαυτό μου να σπάει το τζάμι
να κάνει συντρίμματα, αυτό που φτιάξατε.
Κάποτε ζωγράφιζα ότι ήθελα, έγραφα ότι ήθελα. Τώρα ζωγραφίζω κατά παραγγελία του εαυτού μου.
Γράφω. Σπουδαίο ρήμα, για να γράφεις σημαίνει πως έχεις κάτι να πεις. Να το διαβάζουν οι άνθρωποι και να χωράνε μες το μυαλό σου, πως έχεις κάτι να τους πεις κι αυτοί να σου απαντήσουν. Δεν είναι για μένα, τίποτα χωρίς ευθύνη. Μεγάλωσα.
Μόνο οι ερωτευμένοι βρίσκουν τον τρόπο να συναντιούνται, κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες.
Οκ, μετά τις εννιά τα πράγματα γίνονται σοβαρά. Ποιο νομίζετε πως είναι το χειρότερο που έχει πάνω του ένας άνθρωπος;
Οι περισσότεροι άνθρωποι έχουν μια περίεργη μύτη.
Ξέρεις, η γνώμη που έχουν οι άλλοι για μας είναι λίγο παράξενη. Διαφέρει από αυτή που έχουμε εμείς για τον εαυτό μας.
μερικούς ανθρώπους τους αγαπάμε χωρίς γιατί.
Νομίζω πως η τραγωδία σας ταιριάζει περισσότερο.
Χείριστοι των αναγνωστών είναι οι εμπαθείς κριτικοί που παριστάνουν τον έξυπνο-μη έχοντας παράγει σπιθαμή έργου.
Σας έχουν χειροκροτήσει ποτέ; Εμένα όταν χορεύω ζεϊμπέκικο. [Είναι λίγο παράξενη η αίσθηση που νιώθεις όταν σε χειροκροτούνε. Τακ-τακ! παλαμάκια.]

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΡΑΓΟΥΔΑΚΙ ΓΙΑ ΕΥΠΛΑΣΤΟΥΣ ΕΡΩΤΕΥΜΕΝΟΥΣ 3

  ΤΡΑΓΟΥΔΑΚΙ ΓΙΑ ΕΥΠΛΑΣΤΟΥΣ ΕΡΩΤΕΥΜΕΝΟΥΣ   Τα σου΄πα μου΄πες μη μου λες Εμεις τελειώσαμε εχτές Μη μου τ΄αρνιέσαι Σε άλλους φίλους που θα πας...