Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2023

ΧΙΌΝΙ ΣΤΑ ΜΆΤΙΑ

 


Έχω χρέος να πω στην κοινωνία... λέει ο καθηγητής, πολιτικών επιστημών; κος Κοντογιώργης. Ποτέ δεν κατάλαβα αυτή τη βαρύγδουπη δήλωση πολλών ανθρώπων. Τι χρέος και παπαριές μας λένε; Γεννιέται και έρχεται κανείς σ αυτό τον κόσμο με τέτοιο ή κάποιο χρέος; Με κάτι τέτοια στραβώνω πολύ.

Όσοι διατάζουν δεν αγαπούν, θυμήθηκα μια παλιά μου φράση. Και σήμερα σκεφτόμουν πόσοι δεν μπορούν ν αγαπούν. Όσοι λοιπόν είναι ερωτευμένοι ας σηκώσουν τα χέρια στον ουρανό. Και όσες είναι ερωτευμένες ας κρύψουν το πρόσωπο στη γης.

απαισιόδοξη σκόνη. Σαν ένα σμήνος πουλιών,που πήγαινε απο το Νότο στο βορρά΄τότε που τα σύκα ήτανε σύκα και η σκάφη σκάφη

Αν έχεις αντίρρηση να μου το πεις.

ΔΕΝ πάω εγώ σε κήπους που δε με θέλουν..Με κηπουρούς που δεν ξέρουν να κλαδεύουν...

πάρτε τωρα κάτι για να μη φύγετε ποτέ.Μείνετε να παρακολουθείτε τη βροχή. Ο χρόνος σας τελείωσε.

Πάω μια βόλτα στο φεγγάρι. Σας αφήνω μόνους σας, όλους.Γράψτε μου κάτι, μια βλακεία. Όταν γυρίσω δε θέλω να μη βρω κάτι απο σας.

Δείξε μου τον...τοίχο σου να σου πω ποιός είσαι. Αν είναι από τούβλα ή απο πέτρα ή απο τσιμεντόλιθο. Έχει σημασία ο τοίχος σου.

Αν η γυναίκα ήταν τραγούδι θα την είχατε πηδήξει όλοι σήμερα. Αν ήταν βουνό, θα το χατε δρασκελίσει. Επειδή όμως είναι δέντρο, πείτε μας πως λέγεται το μικρό δακτυλάκι της.

Ρε αλευροπίτουρες, σκέφτομαι μερικές φορές να μη γινώμαστε σκληροί, να μην πικραινώμαστε ακόμα κι όταν η ζωή μας βασανίζει. Λέτε να έχω δίκιο;

ας το γράψω. Κακή γυναίκα είναι αυτή που ενώ έχεις πλύνει τα πιάτα, σου λέει πως ένα πιάτο ξέμεινε λίγο άπλυτο. Την γαμάς λίγο ή δεν την γαμάς!

Επειδή τωρα μου ήρθε κάπως... ας το πούμε: ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΔΙΑΦΟΡΑ ΤΟΥ ΠΩΣ ΓΕΛΑΕΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ; Δηλαδή..χαχαχα...χεχεχχε..χοχοχο..ή χιχιχι..;

Ώρες ώρες νευριάζω... με την αλήθεια των κειμένων σου!!!

Θέλω να ονειρεύομαι αλλιώς τους άντρες (ακόμα!) κι εσύ μου ρίχνεις πυκνό χιόνι στα μάτια, την καρδιά και την πλάτη! Γιατί, γμτ μου, φοβάμαι πως τα πράγματα είναι έτσι, ήτοι απέχουν ωκεανούς απ' τ' όνειρό μου!!! Δεν ξέρω, γραφε γράφε, τουλάχιστον θα με κάνεις να απενοχοποιηθώ τελείως! Λίγο το 'χεις αυτό; Λίνα Δημοπούλου.

Αλλά σκέφτομαι, πως κάνει καμάκι ο Έλληνας. Ξέρει άραγε να κάνει; Μια ξανθιά γκόμενα μου είπε το εξης: με πλησιάζει στον ώμο και μου λέει, είμαι ΦΟΡΤΩΜΕΝΟΣ.

Γιατι νιώθουμε περήφανοι όταν συμφωνούν πολλοί μαζί μας και όχι όταν συμφωνούμε εμείς με τους πολλούς;

.όταν μένεις μόνος, με τον εαυτό σου τι είναι πιο δύσκολο; Να μην είσαι στο φεις,να μην ακούς ραδιόφωνο,να μην καπνίζεις ή να μην πίνεις...

Πάλι ενας φίλος που δε λεει να με αφήσει ήσυχο ποτέ, μου την έρριξε αλλάχτυπα: δεν μπορω τις παντρεμένες και τις αγάμητες μου είπε!

Μου ηρθε κατακέφαλα: Μερικοί άνθρωποι δεν μοιάζουν με τις φωτογραφίες τους.

Λοιπόν, ας πούμε κατι πιο σκληρό απο τους Κωλοκοτρωναίκους σουγιάδες.Γκαίη θα μπορούσε να ήταν ο Αθανάσιος Διάκος..[οι Τούρκοι τον πήδηξαν πριν τον σουβλίσουν;] Επίσης θα μπορούσε να γίνει και ο Οδυσσέας Αντρούτσος- αν ζούσε -αφού ο Γκούρας το πρωτοπαλήκαρο του, του έστριψε τ αρχίδια και μετα τον πέταξε απο τα τείχη της Ακροπόλεως. Επίσης γκαίη μπορεί να είναι και ο Τατσόπουλος..καθένας Ελληνας έχει δικαίωμα να είναι γκαιη. Μόνο ο Λαζόπουλος και πιθανώς ο Ψινάκης δεν έχουν τέτοιο δικαίωμα..ότι λάμπει δεν είναι πούστης!

Σκέφτομαι πόσους "κοινούς" φίλους έχουμε εμείς οι δυό. Εγω κι εσύ. Κι ύστερα, καπάκι, πόσο " ύδιστον άκουσμα έπαινος"[Ξενοφών]-νομίζω, δεν είμαι και σίγουρος..μη βαράτε! Έχουμε κοινούς φίλους.

κι εχω μια απορία:Πως κουβαλάνε το βάρος τους οι χοντροί;

[συγνώμη χοντρούληδες!]

Πολλές φορές[λίγο προτού κοιμηθώ] αναρωτιέμαι τι πραγματικα σκέφτεται ο άνθρωπος που κοιμάται δίπλα μου..κι ύστερα, πόσο καλά γνωρίζω τον καλύτερο μου φίλο. Κι όταν γυρίζω πλευρό, σχεδόν μισοκοιμησμένος,μου περνάει μια σφήνα σαν κι αυτή; Πόσο μπορώ να εμπιστεύομαι την σύζυγο; Και τότε με παίρνει ο υπνος το πρωί.

ΤΟ ΤΡΑΓΟΎΔΙ..δε μας πρόδωσε ποτέ.Είναι η ωραία παρηγοριά, σε δύσκολες ώρες,και η χαρά της ζωής. 'Ομως όσες προσπάθειες κι αν έκανα για να βρώ το[τέλειο] άλλο μου μισό, πήγαν χαμένες. Ποτέ δεν κατάλαβα γιατι κατα καιρούς επιλέξαμε τον τάδε σύντροφο και όχι τον δείνα.Εσεις που γνωρίζετε από έρωτες κι απο αγάπες, απο τραγούδια κι απο χαρές, το βρήκατε;

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

  Η Νεκρή Φύση είναι παράσταση και σύμβολο του απολύτως εφήμερου. Τα εικονιζόμενα προαναγγέλλουν έναν απελπιστικά περιορισμένο βίο. Οι κρεμα...