Πέμπτη 14 Απριλίου 2022

ΓΙΑ ΝΑ ΦΤΙΆΞΕΙς ΈΝΑ ΑΡΙΣΤΟΎΡΓΗΜΑ

 


Για να φτιάξεις ένα αριστούργημα πρέπει να έχεις γεννηθεί Πικάσο ή να σε φτιάξουν Πικάσο; Ο Νταβίντσι, ας πούμε γνώριζε τι θα γινόταν με τη Μόνα Λίζα τους επόμενους αιώνες; το αριστούργημα λοιπόν στην τέχνη είναι δημιούργημα των επόμενων. Και τ αριστουργήματα ανά τον κόσμο είναι περίπου πεντακόσια. Εμείς δεν προλάβαμε ή δεν προλαβαίνουμε να φτιάξουμε το πεντακοσιοστό πρώτο. Είχαμε την ατυχία να γεννηθούμε μετά το τέλος της εποχής τους.


Ολυμπία Βλαχοπούλου
Υποθετω πως εκεινοι οι δημιουργοι εργαζονταν επι χρονια πανω σε ενα εργο και μαλιστα ομαδικα χρησιμοποιωντας βοηθους ,ενω σημερα οι καλλιτεχνες ειναι πιο παραγωγικοι ποσοτικα γιαυτο ισως το αποτελεσμα να μην ειναι συγκρισιμο με εκεινα τα μεγεθη.
ΚΩΣΤΑΣ ΠΛΙΑΤΣΙΚΑΣ
Ολυμπία δε στέκει. Και σήμερα εργαζόμαστε πολύ περισσότερο συλλογικά Ή τουλάχιστον εργάζονται. Πιο παραγωγικοί; ουαί! Ο Πικάσο ζωγράφισε πάνω από είκοσι χιλιάδες πίνακες!

Ολυμπία Βλαχοπούλου
Αληθεια ? να γιατι ποτε δεν μου αρεσε ο Πικασο, με βοηθησες να το εντοπισω ! 😊
ΚΩΣΤΑΣ ΠΛΙΑΤΣΙΚΑΣ
Μπα, είναι ο μεγαλύτερος ζωγράφος που γεννήθηκε πάνω στη γη. Μέχρι τον επόμενο που δεν προβλέπεται να γεννηθεί.
Ολυμπία Βλαχοπούλου
Ισως αν καποιος παψει να τον θεωρει τοσο μεγαλο τον ξεπερασει ....
ΚΩΣΤΑΣ ΠΛΙΑΤΣΙΚΑΣ
Οι επόμενες γεννεές μάλλον δε θα έχουν τέτοια ινδάλματα.
Ολυμπία Βλαχοπούλου
Aν δεν μπορουν να εμπνευσουν καποιον για να τους ξεπερασει δεν ησαν ποτε ινδαλματα .
ΚΩΣΤΑΣ ΠΛΙΑΤΣΙΚΑΣ
Αντικειμενικά είναι ινδάλματα, απλά οι άνθρωποι μεταλλάσσονται γοργότερα σε ρομπότ. Λες να είμαστε ρομπότ;
Ολυμπία Βλαχοπούλου
Aν υποθεσουμε πως τα ρομποτ δεν εχουν αισθητηριακή αντιληψη του ωραιου ,ή ειναι προγραμμματισμενα να αναγνωριζουν υποκειμενικα κατι συγκεκρμενο αναλογα μ αυτο που εχουν προγραμματιστει ,εν μερει ναι ειμαστε.
Ολυμπία Βλαχοπούλου
Ασε που μπορει μερικοι εκολαπτομενοι Πικασο να αυτοκτονησαν οταν ειδαν εργα σαν το καρπουζι του Τοτσικα (καλα τον λεω ?) να εκθειαζονται απο μερικους !
ΚΩΣΤΑΣ ΠΛΙΑΤΣΙΚΑΣ
Κοίταξε, αυτό είναι ένα χαπενιγκ, ένα συμβάν δεν μπορεί να αποτελέσει ούτε ιδέα... αριστουργήματος. Πολλοί ζωγράφοι έχουν δημιουργήσει τέτοια από τον Νταλί μέχρι τον Τότσικα. Δηλαδή, για να φανταστείς τι εννοώ ακόμα κι ένας Νταλάρας είναι αξεπέραστος στον τομέα του. Πες μου έναν σημερινό Νταλάρα! δε λέω πες μου έναν Μπετόβεν έναν Σέξπηρ, για να δεις τη φθίνουσα πορεία προς τη ρομποτοποίηση μας. Δεν ξέρω αν αυτό είναι καλό ή κακό.
Ολυμπία Βλαχοπούλου
Mην στεκεσαι στο εργο χάπενινγκ που ανέφερα ( ειχα μια προσφατη συζητηση και το θυμήθηκα), το ανέφερα για να δειξω με τι ασχολουνται σημερα οι ανθρωποι και ξοδευουν την προσοχη τους και δεν εχουν χρονο για τα αλλα τα μεγαλα που δεν εχουν χωρο και χρονο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο ΠΗΛΌΣ

    Ο Ντίνος Βελεμέντης ταξίδευε προς βορρά. Δε θυμόταν πόσες στάσεις ήταν να φτάσει μέχρι το Μαρούσι, μια διαδρομή που την έκανε συχνά, πη...