Κυριακή 18 Φεβρουαρίου 2024

ΑΡΓΕΊΣ ΝΑ ΚΑΤΑΛΆΒΕΙΣ

 


Άμα λιγοστέψεις τις επιθυμίες σου μόνο τότε μπορείς να συλλάβεις την ουσία, λενε οι σοφοί. Αλλά αναρωτιέμαι εγώ, η επιθυμία δε συμβαδίζει με την ανάγκη; Επιθυμώ να τρώγω ή είναι ανάγκη; Είναι ανάγκη να κάνω έρωτα,[αναπαραγωγή του είδους] ή επιθυμία; [ Απόλαυση, ηδονή κλπ.] Δυο είναι τα μεγαλύτερα ένστικτα του ανθρώπου: Η τροφή και η σεξουαλική πείνα.

 


ΑΞΊΖΕΙ ΚΑΝΕΊΣ ΝΑ ΔΙΑΒΆΖΕΙ;
Σημειώσεις για Κυριακή πρωί. Αργείς να καταλάβεις τι συμβαίνει. Κακώς ή καλώς. Ο Γκούσταφ Κλιμτ και η αυτοπαρατηρήσεις του εως τον Οζάουα που τον γιουχάισαν τρεις βραδιές, έως τις ΤΡΊΧΕΣ του ΜΕΤΑΊΧΜΙΟΥ πως ο κόσμος θα βελτιώνεται από κάποια πολιτική ορθότητα! Μηδέν. Στην πραγματικότητα άλλο τα βιβλία κι άλλο η ζωή. Η εφημερίδα και ο ιλουστρασιόν κόσμος, ο φανταχτερός του Πολ Σινιάκ. Αξίζει κανείς να διαβάζει την Κυριακή; και αν προλαβαίνει, γιατί; τι έχει να κερδίσει; Ο χρόνος είναι μέγα χρήμα και δεν χαρίζεται σε κανέναν κι έτσι για ποιο λόγο να συνεχίζεις κάτι που δεν ωφελεί; Αυτοπαρατηρήσεις κι εγώ, μια ζωή στα περιθώρια των επιφυλλίδων.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΡΑΓΟΥΔΑΚΙ ΓΙΑ ΕΥΠΛΑΣΤΟΥΣ ΕΡΩΤΕΥΜΕΝΟΥΣ 3

  ΤΡΑΓΟΥΔΑΚΙ ΓΙΑ ΕΥΠΛΑΣΤΟΥΣ ΕΡΩΤΕΥΜΕΝΟΥΣ   Τα σου΄πα μου΄πες μη μου λες Εμεις τελειώσαμε εχτές Μη μου τ΄αρνιέσαι Σε άλλους φίλους που θα πας...