Τετάρτη 23 Αυγούστου 2023

Η ΓΥΝΑΊΚΑ

 

 


ernando Teran
"Πολύ όμορφο έργο τέχνης. Η γυναίκα είναι το πιο μεγαλειώδες έργο για όποιον καλλιτέχνη θέλει να την απεικονίσει, ο ερωτισμός πάντα ήταν και θα είναι θεμελιώδης στην πλαστική τέχνη." Ευχαριστώ τον Φερνάντο και όσους αυθόρμητα σχολιάζουν ευμενώς ή ακόμα και επικρίνουν. Η εξοικείωση με το σώμα μας, το γυμνό ή ντυμένο, με τα όργανα του, τις αισθήσεις του, τις ντροπές του, το σεμνό και το άσεμνο μέρος του, είναι απαραίτητη για να διάγουμε μια καλύτερη ζωή σε όλους τους τομείς. Η ελευθερία της αντιμετώπισης, χωρίς κόμπλεξ, την θέα του γυμνού, χωρίς σεμνοτυφίες και αφορισμούς, δίχως φόβους και φοβίες θα γλύτωνε τον κόσμο μας από χιλιάδες εγκλήματα, γυναικοκτονίες και ανδροφονίες. Η σωστή γνώση μπορεί να απελευθερώνει τον ανθρώπινο νου και η θέα του γυμνού δεν είναι δυνατόν να κάνει τους ανθρώπους να ντρέπονται για τα πιο ζωτικά μέλη τους. Η ζωγραφική τέχνη προσπάθησε και προσπαθεί δια μέσου της αιώνιας Ιστορίας της, με πολλαπλά έργα, να συμμορφώσει το άρρωστο ασυνείδητο και το αδύνατο συνειδητό λίμπιντο του ανθρώπινου εγκεφάλου.

 

2 σχόλια:

  1. Πολύ όμορφη προσέγγιση, Κώστα. Ο ρόλος της τέχνης, ειδικά της συγκεκριμένης στη λύτρωση του ανθρώπου από ενοχές και ατολμίες.
    Το κάδρο σου εξαιρετικό, ανάγλυφο, γεμάτο αρμονία και αισθησιασμό.
    Την καλησπέρα μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλό βράδυ Τζον. Υπάρχουν πολλά αδιέξοδα όσον αφορά το ανθρώπινο σώμα κι ακόμα δεν μπορούμε να ξεφύγουμε από τις τάχα σεμνές θρησκευτικές προκαταλήψεις και όχι μόνο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΤΡΑΓΟΥΔΑΚΙ ΓΙΑ ΕΥΠΛΑΣΤΟΥΣ ΕΡΩΤΕΥΜΕΝΟΥΣ 3

  ΤΡΑΓΟΥΔΑΚΙ ΓΙΑ ΕΥΠΛΑΣΤΟΥΣ ΕΡΩΤΕΥΜΕΝΟΥΣ   Τα σου΄πα μου΄πες μη μου λες Εμεις τελειώσαμε εχτές Μη μου τ΄αρνιέσαι Σε άλλους φίλους που θα πας...