Σάββατο 18 Νοεμβρίου 2023

ΌΛΟΙ ΟΙ ΜΠΆΤΣΟΙ ΕΊΝΑΙ ΚΑΚΟΊ

 


ΜΠΑΤΣΟΣ ΚΑΙ ΚΑΛΟΣ. Κατάχρηση εξουσίας

Τι είναι λοιπόν η Αστυνομία; Τι σημαίνει αστυνομεύω; Αστυνομοκρατούμαι;
Μήπως είναι κρατική υπηρεσία επιφορτισμένη με την ασφάλεια και την προστασία των πολιτών;Και αστυνομεύω, ίσον ασκώ αστυνομική εξουσία;Αστυνομοκρατούμαι, φυσικά-αστυνόμος+κρατούμαι-εξουσιάζομαι απο την αστυνομία.[παράδειγμα: η πλατεία εξαρχείων αστυνομοκρατείται]
ΕΧΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟ ΔΙΚΙΟ ΚΑΙ ΟΙ ΜΠΑΤΣΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.

ΤΟ θέμα είναι πολύ σοβαρό.Σε λίγο θα φτάσουμε οι μισοί Έλληνες να φρουρούν τους άλλους μισούς.
Το μακελειό κράτησε δεκατρία λεπτά..δυο αστυνομικοί σκοτώθηκαν. Άλλοι δυο τραυματίστηκαν. Κανείς απο τους δολοφόνους δεν έπαθε τίποτε. Εφτα αυτοκίνητα εκλάπησαν.Στα τέσσερα λεπτά εμφανίστηκαν 15 ζευγάρια της ομάδας ΔΙΑΣ.Στα δέκα ο στρατός, είκοσι περιπολικά κύκλωσαν το τετράγωνο κι ο Πάνος Σόμπολος απορεί πως δεν μπόρεσαν όλοι αυτοί να συλλάβουν μια χούφτα παράνομους.
Μύθος ότι η Ελλάδα είναι ασφαλής χώρα.Στις πεισσότερες Ευρωπαικές χώρες, η αστυνομία δεν φαίνεται αλλά νιώθεις ασφαλής. Στην Ελλάδα και ιδιαίτερα στην Αθήνα σε καθε βήμα μας παρακολουθούν φρουροί κι όμως δεν είμαστε ασφαλείς.
Στην Ελλάδα δεν μπορεί να βρεί το δίκιο του ένας μπάτσος. Χαμός. Ληστείες, φόνοι, τρομοκρατία, καλάζνικοφ. ΠΟΥΛΟΥΝΤΑΙ ΤΑ ΟΠΛΑ ΣΑΝ ΤΑ ΚΟΥΛΟΥΡΙΑ.Φυτρώνουν σαν μανιτάρια οι σπείρες. Όλοι νέα παιδιά, με το καλάζνικοφ στο χέρι πυροβολούν αδιακρίτως. Το καλάζνικοφ που τρυπάει δέκα εκατοστά ατσάλι, κι οι Αστυνομικοί πυροβολάνε με πιστολάκια.
Οι αστυνομικοί είναι απροστάτευτοι.
Οι μπάτσοι είναι άνθρωποι που τρώνε και χέζουν.
Εικοσιπεντάρηδες οι περισσότεροι, νέα παιδιά που δεν τους δίνουν το δικαίωμα ν αμυνθούν. Περνάει δηλαδή ο καθένας και πυροβολεί εναν άνθρωπο που κάνει περιπολία, έτσι γιατι του κάπνισε. Βρίσκετε εσείς, καμιά λογική εξήγηση; Δεν τους έδωσαν το δικαίωμα να αμυνθούν. Τούς την έστησαν. Και η πολιτεία, κάθε φορά που θα σκοτώνονται δυο μπάτσοι, θα θυμάται για τα μέτρα που έπρεπε να είχε πάρει.
Μπάζουμε από παντού. Άπ όλες τις μπάντες κι έπειτα κάποιος φωνάζει ν αλλάξει ο νόμος περί οπλοφορίας, όταν στην Ομόνοια και αλλού, μοιράζουν καλάζνικοφ-στα δυο χαρίζουμε ένα μορφάζει ο Σόμπολος και γελώντας μεταδίδει η θυμάται πως είχαν σκοτώσει έναν περιπτερά την άλλη φορά.Αχταρμάς. Μια χώρα περιορισμένης ευθύνης. Μια χώρα μπουρδέλο. Μην τολμήσεις όμως να κλέψεις καμιά σοκολάτα.Ο αστυνομικός θα είναι δίπλα σου.
Ο μπάτσος στην Αμερική είναι υπερήρωας. Χιλιάδες ταινίες έχουμε δει, με τους ΒΡΩΜΙΚΟΥΣ ΧΑΡΙ τον Κλίντ Ιστγουντ, τον Τόμ Κρούζ, τον Μελ Γκίπσον, τον Μπρους Γουίλις και τόσους άλους αστέρες να υποδύονται τους αδέκαστους αστυνομικούς που παλεύουν αίμα το αίμα για το δίκιο των αδικημένων και παντα να κερδίζουν. Αυτός ο ονειρεμένος μπάτσος ηχεί στα αυτιά του έλληνα αστυνομικού; Ο μπάτσος που δεν σκοτώνεται ποτέ, ο μπάτσος που κερδίζει πάντα, ο μπάτσος που θα βρεί τελικά την λύση να σώσει την ανθρωπότητα, και να φύγει αγκαλιά με την υπέροχη γκόμενα;
Τελικα οι μπάτσοι στην Ελλάδα δεν έχουν ποτέ δίκιο.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΡΑΓΟΥΔΑΚΙ ΓΙΑ ΕΥΠΛΑΣΤΟΥΣ ΕΡΩΤΕΥΜΕΝΟΥΣ 3

  ΤΡΑΓΟΥΔΑΚΙ ΓΙΑ ΕΥΠΛΑΣΤΟΥΣ ΕΡΩΤΕΥΜΕΝΟΥΣ   Τα σου΄πα μου΄πες μη μου λες Εμεις τελειώσαμε εχτές Μη μου τ΄αρνιέσαι Σε άλλους φίλους που θα πας...