Παρασκευή 17 Ιουλίου 2020

Η ΑΘΛΙΌΤΗΤΑ μιας σκέψης

ΌΤΙ ΥΠΆΡΧΕΙ ΑΠΌ ΜΌΝΟ ΤΟΥ [Αυτός ο πίνακας μου κατεστράφη, έμεινε μόνο η εικόνα του]


Γιατί εξερράγη επτά λεπτά μετά τα μεσάνυχτα, τρία τρισεκατομμύρια χρόνια πριν, το σύμπαν! απίστευτη αηδία, σκεπτικιστικής άποψης. Πρώτα πρέπει να απαντήσουμε τι ήταν προτού εκραγεί και μετά να βρούμε τις αιτίες και ύστερα τι νόημα έχει μια τέτοια έκρηξη, αν υποθέσουμε πως τα πάντα έχουν μια θέση σ αυτό το άπειρο [Αϊνστάιν] και μια, οπωσδήποτε, ωφελιμιστική απόδειξη, αφού τίποτε δε γίνεται χωρίς κάποια αιτία, σ αυτόν τον κόσμο. Λογικά δεν κατέχει καμία από τις παραπάνω υποθέσεις και τεκμηριώσεις, αυτή η αποκαλούμενη έκρηξη [ μπιγκ-μπάγκ]. Πρώτα-πρώτα τι υπήρχε γύρω από αυτή τη μπάλα των πέντε κιλών, τόση ήταν η συρρίκνωση όλου αυτού που δεν τελειώνει πουθενά! δεν είναι παραμύθι για παιδιά αυτό; κι αν αυτό που υπήρχε γύρω της ήταν απόλυτο κενό-υπάρχει το απόλυτο κενό;- που κατά τη γνώμη των υποστηρικτών της μεγάλης έκρηξης, αυτό το κενό γέμισε με όλα τ αστέρια, τους γαλαξίες, τις νόβες, τις άσπρες και τις μαύρες τρύπες του διαστήματος και τέλος πάντων ακόμα και μ εμάς που αποτελούμε το μεγαλείο αυτής της έκρηξης, σαν αποτέλεσμα και σαν επιθυμητό αντικείμενο, όχι παιδί ενός θεού, αν και η θεωρία αυτή προϋποθέτει την ύπαρξη ενός θεού που στάθηκε έξω από το σύμπαν τη συγκεκριμένη στιγμή και έφτιαξε όλα όσα βλέπουμε, και όσα δεν ακούμε.
Καμιά έκρηξη τέτοιας μορφής δεν έγινε ούτε τρία τρισεκατομμύρια χρόνια, ούτε ποτέ στο διηνεκές-τοπικές εκρήξεις παντός είδους, μικρές, μεγάλες, τεράστιες που εμείς δεν μπορούμε να τις συλλάβουμε συνέβησαν και συμβαίνουν ανά πάσα στιγμή αλλά η μια και μοναδική δεν έγινε ποτέ γιατί αντιβαίνει στον ισχυρότερο νόμο της ύλης και της αντιύλης που λέει πως αυτή η ίδια η ύλη, δεν δημιουργείται και δεν καταστρέφεται ολοσχερώς, παρά αλλάζει μορφές στο άπειρο.

2 σχόλια:

  1. Να σου πω τη μαύρη αλήθεια Κώστα. Είναι το τελευταίο που με απασχολεί αγαπητέ φίλε! Δεν θέλω να μπω σε τέτοιες αναζητήσεις, δεν με ενδιαφέρουν. Θα ήθελα να έχω ένα "τώρα" αξιοπρεπές, ήρεμο και ταπεινό.
    Τίποτα άλλο προς το παρόν.
    Στέλνω τις καλησπέρες μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τζον καλημέρα. Φίλε είναι ένα αρκετά σημαντικό-φιλοσοφικό πρόβλημα που απασχόλησε και απασχολεί την παγκόσμια διαχρονική σκέψη. Επειδή σχετίζεται άμεσα με το αιώνιο ερώτημα περί ύπαρξης του θεού ή μη. Απορώ που λες δε σε ενδιαφέρει![ δεν είπα να καίγεσαι αλλά...]

      Διαγραφή

ΣΕ ΜΕΝΑ ΔΕΝ ΠΕΡΝΆΝΕ ΑΥΤΆ

  Φίλε κόφτην καραμέλα σου και πούλησε τη στους άλλους σε μένα δεν περνάνε αυτά εγώ ξέρω πως απέτυχα παταγωδώς και δε με σώνει κανένας αγωγό...