Δευτέρα 8 Νοεμβρίου 2021

ΩΡΑΊΑ ΖΩΉ

 


Νύχτα του Νοέμβρη λένε. Η τύχη μας ανακοινώθηκε. Ωραία η ζωή κι ο έρωτας στις καστανιές. [Να χεις έναν σπουδαίο άνθρωπο πλάι σου.]
Νύχτα του Νοέμβρη το δυο χιλιάδες δεκάξι, ποιος να το πίστευε.Να στεκόμαστε πίσω απ τις οθόνες. Αλέ ρετουρ. Μου θυμίζει τον Τζόις και τον παρθενικό μας σοσιαλισμό.

Η συνοχή μιας κοινωνίας σαν την Ελληνική, είναι δύσκολη εξ αιτίας του κληρονομικού μας υπόβαθρου που στηρίζεται ακόμα στον κοτσαμπακισμό. Χρειάζεται ν αλλάξουν νοοτροπία οι άρχοντες και οι αρχούμενοι. Δεν είναι θέμα φιλανθρωπίας, είναι θέμα αξιοσύνης, δηλαδή, ο καθένας να παίρνει ότι του αξίζει, να μπορεί να ζει με αξιοπρέπεια.
 

Παιδιά, αυτά είναι φαινόμενα καθημερινά εδώ και τρία χρόνια. Που ζείτε! Τώρα τα είδατε; Εγώ που ζω στο κέντρο - έχω γράψει κατά καιρούς γι αυτά- βλέπω Έλληνες να ψάχνουν κάθε μέρα στα σκουπίδια. Οι πολιτικοί φταίνε για την κατάντια του τόπου. Αυτοί έχουν το μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης. Και οπωσδήποτε το μεγάλο κεφάλαιο που δεν έκανε τις παραμικρές παραχωρήσεις και δεν κάνει., επειδή δεν υπήρξε ένας πολιτικός να τους στρίψει τ αυτιά για να μην πω κάτι άλλο.

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΕΛΕΥΘΕΡΊΑ ΤΟΥ ΜΆΗ

  Τον Μάιο είχαμε ξεκινήσει ελεύθεροι να πιάσουμε τα σύννεφα Σκόρπιοι στον ουρανό μιας συννεφιασμένης Δευτέρας ή Τρίτης-η ελευθερία μας δεν ...